Smūtiji

Marika Bērziņa

marika-bw

Siltās sezonas sākums mudina restorānu industriju ne tikai iziet ārpus telpām, bet arī veikt izmaiņas ēdienkartē. Pieaugot āra gaisa temperatūrai, strauji pieaug arī pieprasījums pēc atspirdzinošiem un svaigiem dzērieniem.

Dzērieniem līdzņemšanai popularitāte turpina augt un iestājoties siltākam laikam, klienti var izvēlēties ne tikai dzērienus, kā tēju vai kafiju, kas pieejami visu cauru gadu, bet arī svaigas un veselīgas sulas, zaļos kokteiļus vai biezos dzērieni, ko sauc par smūtijiem.

Tātad, kas ir tik īpašs šiem dzērieniem, kas ir populāri visā pasaulē? Es jau minēju, ka ir divu veidu kokteiļi: tie var būt gatavoti no dārzeņiem vai augļiem. Klienti mīl iespēju lietot augļus vai dārzeņus kokteiļos, kurus ikdienā vienus pašus nelieto. Tādējādi tas ir lielisks veids, kā uzturēt organismā uzturvielu līdzsvaru. Otrkārt, vienkāršs un ātrs pagatavošanas process padara to vēl pievilcīgāku klientiem.

fruit-it-1-compressor

Runājot par šāda veida kokteiļu sagatavošanu kafejnīcā – viss šķiet ļoti vienkāršs. Kompānija “Crop’s” piedāvā jau gatavus saldētu augļu un dārzeņu maisījumus, kas pagatavošanas procesu padara vieglāku – viss, kas jums nepieciešams, ir ievietot sastāvdaļas blenderī, ieliet sulu un blenderēt līdz iegūst vienmērīgu konsistenci. Pēc dažām minūtēm jūs saņemsiet garšīgu, svaigu un atspirdzinošu dzērienu.

fruit-it-2-compressor

Smūtiju maisījumi tiek iesaiņoti 150g maisiņos. Es iesaku tos jaukt ar ābolu sulu (200 g), kurai , pēc manām domām, ir visneitrālākā garša, un pēc tās sajaukšanas mēs iegūstam 350 g garda smūtija.

Ir dažādas iespējas. Ražotāji piedāvā izmēģināt dārzeņu kokteiļus, kas izgatavoti no tādiem maisījumiem kā kale kāpostiem un citronzāles, bietēm un ingveru, burkāniem un mango, kā arī 3-4 dažādu veidu augļu un ogu maisījumi ar zemenēm, banāniem, godži ogām, mellenēm, kazenēm, ananāsiem utt.

Un visbeidzot vēlos Jums novēlēt, lai lieliska vasara un dzeriet atspirdzinošus, veselīgus kokteiļus!

tema-1-2-pav

Loading Images
wpif2_loading
bottom-5
bottom-4
bottom-3
bottom-2
bottom-1