Vegāniskas izejvielas Lanordijas sortimentā

Marika Bērziņa

marika-bw

Vegānisma popularitātes pieaugums ir ne tikai mūsdienu tendence, bet gan apzināts cilvēku lēmums dzīvot veselīgāk ievērojot konkrētus principus – no uztura izslēdzot dzīvnieku gaļu, zivis, piena produktus un citus dzīvnieku izcelsmes produktus. No uztura daudzveidības viedokļa ikvienam būtu ieteicams izmēģināt veģetāro un vegānisko ēdienkarti. Cilvēki, izvēloties pamēģināt šādu uzturu, nereti pārliecinās, cik garšīgs var būt šāds uzturs, un turpinot eksperimentēt ar augu valsts produktiem, arvien vairāk  atklāj jaunas garšas kombinācijas.

Konditorejā tiek izmantoti vairāki dzīvnieku izcelsmes produkti, kā olas, piens, putukrējums, svaigie sieri, biezpiens, želatīns u.c., no kuriem gatavo daudz tradīcijām apvītas kūkas, desertus. Šīs izejvielas ne tikai dod garšu, bet tām piemīt konkrētas funkcijas, kas palīdz iegūt vajadzīgo gala produkta formu, struktūru. Līdz ar to konditoriem tas ir izaicinājums, nozīmīgām konditorejas izejvielām atrast analogu, kas der cilvēkiem vegāniem, bet rezultātā izdotos gardas kūkas un deserti.

vegan_2 vegan_1

Lanordijas sortimentā ir pieejamas izejvielas atbilstošas vegānu uzturam – saldēti augļi un ogas, saldēti augļu un ogu biezeņi, saldēti avokado, dažādas sēklas un rieksti, sublimētas ogas, mandeļu milti, kakao. Pildījumiem un krēmiem būs tauku maisījums “Special” (sastāvā ir kokosa eļļa, rapšu eļļa un ūdens) un zemesriekstu sviests. Un dateļu masas, kas der veidojot kūku pamatnes, var jaukt ar riekstiem, sēklām, sublimētām ogām.

Papildus vēlos dalīties ar recepti gardai, krēmīgai un vegāniskai Avokado kūkai. Pagatavošana vienkārša un bez cepšanas.

Izejvielas

Pamatnei:

      Dateļu masa 180 g

      Mandeļu milti 20 g

      Tauku maisījums “Special” 20 g

      Pekanrieksti 50 g

Krēmam:

      Crop’s saldētie avokado kubiņi 200 g

      Tauku maisījums “Special” 100 g

      Agaves sīrups 50 g

      Laima sula 40 g

vegan_3

Pagatavošanas gaita:

Pekanriekstus sasmalcina un kopā ar pārējām pamatnes izejvielām samīca viendabīgā masā. Gatavo masu iepresē toršu riņķī. Avokado gabaliņus atsaldē. Visas krēma sastāvdaļas liek blenderī un kuļ līdz viendabīgai krēma masai. Uz gatavās pamatnes klāj avokado krēmu un izlīdzina. Gatavo kūku liek atdzesēties ledusskabī uz vismaz 24 stundām.

vegan_4

Loading Images
wpif2_loading
bottom-11
bottom-10
bottom-9
bottom-8
bottom_7
bottom-6
bottom-5
bottom-4
bottom-3
bottom-2
bottom-1