Garšvielas, kas silda

Iveta Sokolova

iveta-s-bw-1

Kad laikapstākļi kļūst aukstāki, jūs ne tikai vēlaties saģērbties siltāk, bet arī biežāk jūsu rokās atrodas tase silta dzēriena. Šoreiz es vēlētos jums atgādināt, ka šajā tumšajā un vēsajā sezonā jūs varat sasildīties arī no iekšpuses, izmantojot dažādas garšvielas, kas bieži ir ideāli piemērotas Ziemassvētkiem. Es runāju par kanēli, kardamonu, ingveru un citiem.

Populārākais un, iespējams, visvairāk atpazīstamākais aromāts ir kanēlis. Tas tiek iegūts no kanēļkoka jaunajiem dzinumiem, tos apgriežot un novelkot tiem mizu, nokasa ārējo kārtu un plāno slāni saliek vairākās kārtās, sarullē un žāvē – vispirms ēnā, pēc tam saulē, līdz mizas standziņa iegūst tipisko silti kanēļbrūno nokrāsu.  Visbiežāk šī garšviela tiek izmantota konditorejas izstrādājumos, taču tā ir ļoti piemērota arī ar tēju, šokolādi, šokolādes dzērieniem, kakao un augļiem, it īpaši āboliem.

5-1-pic

Otra populārā garšviela ir kardamons. Tas ir ingveru ģimenes garšviela, ko lieto gan sasmalcinātā, gan sēklu veidā. Ir svarīgi atzīmēt, ka malts kardamons ļoti ātri zaudē savu garšu un aromātu, bet sēklās aromāts saglabājas līdz pat 3 gadiem. Tādēļ, ja vēlaties izjust labāko kardamona garšu – es iesaku to sasmalcināt tieši pirms lietošanas.

Eiropā šīs garšvielas visbiežāk tiek izmantota svētku cepumos un piparkūkās, savukārt skandināvieši to izmanto daudz plašāk – kartupeļu salātos, desās, pastētēs vai sautējumos. Un, ja kanēlis ir visvairāk piemērots āboliem, tad kardamons –  bumbieriem un kafijai.

5-2-pic

Iepriekš aprakstītajām garšvielām Lanordija piedāvā arī garšvielu maisījumu, kas sastāv no malta kardamona, kanēļa, krustnagliņām, ingvera, fenheļa sēklas un muskatriekstu. Šāds maisījums ir ļoti piemērots un ērti lietojams piparkūku vai citu mīklu ražošanā. Garšvielām vienmēr būs precīza un vienmērīga garšvielu daudzuma attiecība, tādēļ jūsu produkti katru reizi iegūs nemainīgu krāsu un garšu.

Es novēlu Jums siltas sajūtas ar gardām piparkūkām! 😉

5-4-pic

Loading Images
wpif2_loading
Bottom
Bottom 14
Bottom 13
bottom-11
bottom-10
bottom-9
bottom-8
bottom_7
bottom-6
bottom-5
bottom-4
bottom-3
bottom-2
bottom-1