Olu krēmi
Marika Bērziņa
Kurš gan nezin krēmīgo tiramisu, gaisīgo šokolādes uzpūteni vai ekskluzīvo Zabaglione desertu. Bet, kas gan kopīgs ir šiem neparastajiem krēmiem? Svarīgu lomu spēlē tas, ka šo desertu pagatavošanai izmanto olu dzeltenumus. Pētot pagatavošanas tehnoloģiju, ir skaidrs, ka tiek izmantoti termiski apstrādāti vai neapstrādāti olu dzeltenumi.
Cik veselībai droši ir tādi krēmi vasaras periodā? Lai par to nebūtu jāuztraucas un, lai atvieglotu gatavošanas procesu ir rasts risinājums. Viens no Itāļu vadošajiem desertpastu ražotājiem un Lanordijas sadarbības partneriem Fabbri piedāvā lielisku produktu Pastovocrem – pasterizēts olu dzeltenums ar cukuru. Šī produkta ražošanā tiek pielietota īpaša pasterizācijas tehnoloģija, kuras rezultātā Pastovocrem iegūst unikālas īpašības. Pastovocrem priekšrocības ir:
-ērts iepakojums;
-draudzīgs sastāvs (bezglutēna produkts);
-garāks realizācijas laiks gala produktam;
-uzlabo galaprodukta krāsu, garšu, tekstūru;
-atvieglo pagatavošanu;
-plašs pielietojums.
Pastovocrem ir plaša pielietošanas dažādu desertu, vārīto krēmu, biskvīta, smilšu mīklu, saldo mērču un saldējuma pagatavošanai.
Pastovocream ir īpaši lielisks vārīta krēma pagatavošanai ©Lanordija
Pastovocream noderīgs smilšu mīklām ©Lanordija