Par kaltētiem dārzeņiem un garšaugiem

Iveta Sokolova

Nākot pavasarim mēs jau sākam ilgoties pēc svaigiem sakņaugiem, dārzeņiem un  garšaugiem, bet tikmēr ziemas periodā lietojam to, kas iegūts no pagājušās ražas. Ir jāpiebilst ka atkarībā no uzglabāšanas apstākļiem augļu kvalitāte mainās. Ir viens veids, kā visu gadu uzturā lietot augstas kvalitātes izejvielas, ir izmantot kaltētus dārzeņus, garšaugus un garšvielas. Žāvēšana (kaltēšana) ir vecākais konservēšanas paņēmiens, kurā siltuma procesa ietekmē produktos tiek samazināts mitrums. Pareizi žāvēti augļi, dārzeņi un garšaugi gandrīz pilnībā saglabā savas vērtīgas vielas.

 1 2

Kaltētus dārzeņus var izmantot kulinārijā, maiznīcā un pat konditorejā. Dārzeņi vai garšaugi piešķir produktiem ne tikai jaunu garšu, bet arī krāsu. Tos var izmantot pulvera veidā, kas produktam piedod dabisku dārzeņu krāsu. Žāvētos gabaliņus ieteicams pirms lietošanas izmērcēt ūdenī, lai tie atgūtu savu sākotnējo formu un garšu.

Vadoties pēc mūsdienu tendencēm par veselīgiem un uzturvielām bagātiem produktiem šodien jebkurš no mums jau ir iepazinies ar maizes bagāto sortimentu veikalu plauktos, starp kuriem ir arī dārzeņu un garšaugu maizes.

Uz doto brīdi Lanordijas sortimentā ir pieejamas kaltētas bietes, tomāti, burkāni, pastinaks, spināti un pupiņu milti.

Jebkurš var ļauties fantāzijām atklājot jaunas garšu kombinācijas un radot brīnišķīgus no dabīgām krāsām produktus.

Sagaidīsim pavasari ar jaunām iedvesmām!

4 5

Loading Images
wpif2_loading
Bottom
Bottom 14
Bottom 13
bottom-11
bottom-10
bottom-9
bottom-8
bottom_7
bottom-6
bottom-5
bottom-4
bottom-3
bottom-2
bottom-1