Pavasara krāsas konditorejas izstrādājumos
Marika Bērziņa
Kad tumšā ziemas sezona pakāpeniski atkāpjas, mēs neviļus meklējam jautrākas krāsas ne tikai savā apģērbā, bet arī apkārtējā vidē. Jau gaidot Lieldienas mūsu dzīve top raibāka un krāsaināka. Konditoreja arī nav izņēmums – krāsas iespraucas ne tikai dekoros un pārklājumos, bet arī iepakojumi kļūst spilgtāki un jautrāki.
Pavasarī populārās pasteļu krāsas – sārtā, dzeltenīgā, zaļganā, tuvojoties vasarai pieņemas intensitātē. Vieglākas kļūst arī garšas – šokolādes un sātīgos krēmus nomaina musi, krēmi ar ogu – augļu biezeņiem, sorberti, saldējumi un citi garšīgi izstrādājumi. Drīz jau parādīsies vietējās ogas, kas ir īpaši populāras konditorejas izstrādājumu dekorēšanā.
Pavasara vēsmām virmojot gaisā, mēs konditorejas plauktos meklējam interesantas un netradicionālas garšu kombinācijas, bet acis lūko gaumīgus krāsu salikumus, jo pirmkārt- cilvēks ēd ar acīm!
Krāsainu un saldu pavasari!