Ziemas sezonai raksturīgie pildījumi
Marika Bērziņa
Šoreiz stāstīsim par pildījumiem un to garšām, kas dominē ziemas sezonā, un iepazīstināsim ar lieliskiem mūsu sortimenta jaunumiem.
To kādu pildījumu mēs izvēlamies galvenokārt nosaka gala produkta ideja. Ir jāņem vērā kādam nolūkam pildījums tiks izmantots, vai tas tiks iestrādāts konditorejas izstrādājumā, vai arī kalpos kā dekora elements. Pildījumus mēs varam iedalīt šādās grupās:
– Augļu bāzes pildījumi (termostabili un ne-termostabili);
– Piena bāzes pildījumi (termostabili);
– Dažādu dārzeņu un siera pildījumi (termostabili).
Pildījumu izmantošana ir lielisks veids kā vienkārši un ātri piešķirt izstrādājumiem interesantāku un daudzveidīgāku garšu. Papildinot smalkmaizītes un biskvīta tortes ar sev vēlamo pildījumu, iespējams nemainīt mīklas un biskvīta receptūru, bet izvēloties citādāku pildījumu, iegūstam izstrādājumus ar tā brīža aktuālajām garšām. Pašreizējā ziemas sezonā konditorejas plauktus vasaras svaigās ogas un augļus nomaina sātīgi krēmu pildījumi kā karamele, rieksti, šokolāde, un rudens augļi tādi kā āboli, brūklenes, plūmes, bumbieri, apelsīni u.c. Dominējošās garšvielas ir kanēlis, krustnagliņas un kardamons. Šīs ziemīgās garšas savā starpā lieliski kombinējas atsaucot atmiņā jau pazīstamas garšu nianses, kā arī ievieš jaunas, interesantas vēsmas.
Lanordijas pildījumu sortimenta absolūtais jauninājums ir apelsīna pildījums ar 50{2abeea6957f197e59f43c9bcd71d1c1d5d11960aefd89c974f0ce5923f911ebd} augļu saturu. Sastāva esošās apelsīnu miziņas rada naturālu, patīkamu garšu. Pildījums lieliski iederēsies kā piedeva desertiem, krēmiem, kā arī šo pildījumu veiksmīgi var izmantot toršu un kūku dekorēšanai, klājot tieši uz virsmas.
Ziemas sezonā ir aktuāli ne tikai saldie konditorejas izstrādājumi. Pircēji labprāt izvēlās konditorejas izstrādājumus, kuri ir ar sāļajiem pildījumiem – pīrāgi, kīši, kliņģeri, picas, profitroļi. Lanordijas sortimentā ir pieejami sāļie pildījumi – sēņu, spinātu, “Čigānu” tomātu mērce ar dārzeņiem. Vēl viens mūsu sortimenta jaunums ir siera pildījumu. Tā sastāvā ir Corregio cietais siers, kas pildījumam piešķir pikantu un izteiksmīgu siera garšu. Siera pildījuma viendabīgā struktūra un termostabilitāte ļauj to izmantot konditorejas izstrādājuma pagatavošanai gan ar rokām, gan izmantojot iekārtas, piemēram, siera cepumu ražošanā. Tā pat veiksmīgi var izmantot kā bāzi smalkmaizīšu un kliņģeru pildījumu pagatavošanai. Pievienojot papildus sev vēlamās garšvielas, dārzeņus vai šķiņķi jūs iegūsiet savu unikālo sāļo pildījumu. Siera pildījuma daudzpusīgais pielietojums ļauj pagatavot pikantas mērces un arī krēmus profitroļiem un sāļajām tortēm.
Izmantojiet šo rosīgo laiku ne tikai radot tradicionālas garšas, bet ļaujieties svētku noskaņojumam un veidojiet ko jaunu un nestandarta ar savu unikālo garšu un izskatu.
Lai radošs un iedvesmas pilns Jums šis svētku laiks!